16 Aralık 2010 Perşembe

Kabuklu TARÇIN Çayı


• Romatizmayı önler.
• Faranjite karşı direnç verir.
• Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
• Yorgunluğu giderir.
• Gerginliği alır, sakinleştiricidir.
• Geniş spektrumlu doğal bir antibakteriyeldir.
• Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.
• Bağırsaklarda nitrozamine oluşumunu engeller.
• Yoğun çalışma temposunun sebep olabileceği baş ağrılarını önler.
• Zihin yorgunluğunu giderir.
• Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
• Migreni önler.

Önemli uyarı: Kabuk tarçın çayını abartılı olarak tüketmeyin. Haftada en fazla dört-beş kez tüketilebilir daha fazla tüketilmemelidir.

Dönem dönem 15-20 günlük ara verilerek tüketilmesi çok daha etkili olur. Unutmayını, hiç bir bitkisel çay alışkanlık haline getirilmemelidir. Vücudunuzu alıştırmayın. Vücudunuzu alıştırmak demek, ona ihtiyaç duyduğunuzda etkisinin daha az olabileceği anlamına gelir.

Ben kabuklu tarçınla birlikte hibisküs bitkisini karıştırıyorum, böylece içimi daha kolay oluyor,hibisküs bitkisininde ölü hücreleri temizlediği,antioksidan özelliği taşıdıgı biliniyor.

Hiç yorum yok: